dinsdag 23 september 2014

SARASOTA SWINGS

Waar we ook gaan, altijd is er jazz. Dus ook tijdens onze Amerikaanse september-vakantie.
In Sarasota, aan de westkust van Florida, zagen we de aankondiging van een jazzconcert in de wine-bar Burns Court Café, waar we onmiddellijk gingen reserveren.
We waren ooit in dit deel van Florida beland doordat Rob Pronk hier elke winter drie maanden lang verbleef - op het nabije Longboat Key - en we hem gingen opzoeken. Nu, na zijn dood, kwamen we nog eens terug naar deze aangename omgeving.



























De legendarische pianist/arrangeur Tommy Goodman, die inmiddels 90 moet zijn, en nog met Benny Goodman (geen familie) en Louis Armstrong heeft gewerkt, was er tot onze spijt niet. Hij moest de volgende ochtend vroeg 'naar een bruiloft in New York' .
Gelukkig zat er wel een andere pianist met een heel aardige band die ons een swingende avond bezorgde.
















Pianist Dick Hamilton (eigenlijk een trombonist die jaren in de studio's van Los Angeles werkte) en bassist  John DeWitt.



















Er kwam een uitstekende bugelspeler bij, Jim Martin.
Hij vertelde, tot onze plezierige verbazing, dat een van zijn favorieten Ack van Rooyen is - wereldberoemd in Florida dus
























Bill Carmichael speelde tenorsax en klarinet.






















Ze speelden klassieke Amerikaanse songs, zoals
The Way You Look Tonight
Softly As In A Morning Sunrise
Darn That Dream
If I Were A Bell
I Remember You
My Heart Stood Still

Zo hadden we een swingende avond in een gezellig jazzcafé in Sarasota. De hopeloos warrige bediening deed aan Fawlty Towers denken, wat ons ook al heel vrolijk maakte, en het publiek zorgde voor een vertrouwde  Welling-achtige sfeer.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten