vrijdag 11 juni 2010

Alles Oranje - eten en ideeën













Heel Nederland kleurt zich oranje voor het Wereldkampioenschap Voetbal 2010.

De komende tijd zitten we een paar keer per week met een huis vol voetbalfans, die tegelijk TV willen kijken en met een bord op schoot willen eten.
Aangepast eten: veel, lekker en oranje.

Bij het tuincentrum zag ik een vrouw met een hele kar vol oranje plantjes. ‘Ik vind vlaggetjes zo ordinair’, zei ze. Nu hebben wij op ons balkon ook een feestbakje. Zelf even een oranje jurkje in elkaar flansen bleek een fluitje van een cent.

Vooraf: makreelmousse (recept verderop) of pompoensoep












Hoofdgerecht voor mannen lekker veel vlees: Boeuf Stroganoff.
of een kipcurry voor de meisjes












Dessert: abrikozenpudding













Recept makreelmousse:
250 gram makreelfilet (of een hele vis van 3 à 3,5 ons)
2 eieren
1 dl room
1 theelepel tomatenpuree (voor de kleur)
1 rode paprika (uit een potje)
cayennepeper
worcestershiresaus
handje peterselie en takje dille
gesmolten boter (voor de vormpjes)

4 of 6 siliconen vormpjes met zachte boter invetten.
De makreel heel goed ontgraten. In de keukenmachine doen met de paprika en een handje peterselie en grofhakken.
De eieren splitsen, de dooiers loskloppen en met de room en de overige ingredienten bij de makreel in de keukenmachine doen en nog even met de pulse-knop mengen. Daarna de alles in een kom overdoen.
In een andere kom de eiwitten stijf kloppen. Schep 1 lepel ervan door het makreelmengsel. Nu alles door de rest van het eiwit scheppen.
De massa in de vormpjes overdoen, een beetje aandrukken.
In 7 minuten in de magnetron op vol vermogen gaar laten worden (doe er 3 of 4 per keer tegelijk, dus als je er 6 maakt: 2 x 3).
Direct serveren.

Meer recepten en oranje menu suggesties op mijn website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten