maandag 17 december 2018

NEDERLANDS JAZZ ARCHIEF BENEFIETCONCERT

Een prachtige avond in het Amsterdamse Bimhuis: het vijfde benefietconcert voor het Nederlands Jazz Archief.

















De avond werd geopend door de big band van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Erik van Lier.  De avond stond een beetje in het thema van herdenking: de band speelde arrangementen van wijlen Rob Pronk en Jerry van Rooyen.
Zangeres Roos Jonker maakte een goede indruk.
















Het ICP Sextet, zonder de in 2017 overleden Misha Mengelberg, speelde composities van de legendarische Sean Bergin.
V.l.n.r. piano Guus Janssen, bas Ernst Glerum, slagwerk Han Bennink, trombone Wolter Wierbos, Michael Moore tenor, Ab Baars Alt.



















Een groot plezier was het optreden van de Dutch Swing College Band. Tot voor kort zouden zij door de jazzpolitie zeker uit het Bimhuis zijn geweerd. Nu werden zij warm onthaald en waagden zij het zelfs composities te spelen van Misha Mengelberg en Willem Breuker (vloeken in de kerk?).















Tot slot een voor deze avond samengestelde band die een tribute aan Peter Guidi speelde, de inspirerende jazzopleider die dit jaar zo tragisch overleed.
De jazztoppers Benjamin Herman, Mo van der Does en Ben van Gelder op altsaxofoon, met pianist Timothy Banchet, bassist Tobias Nijboer en drummer Joost Patocka. 






















En daarna nog een grote verrassing: Cor Bakker bracht een ode aan Louis van Dijk, die oorspronkelijk de slot-verrassing zou zijn, maar wegens een handblessure niet kon optreden.
Cor Bakker bracht weer als onverwachte gast mee de zangeres Madeline Bell, die zeer toepasselijk Somewhere Over The Rainbow zong voor Louis van Dijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten