woensdag 10 mei 2017

JAZZ AHEAD! BREMEN APRIL 2017

Jazzahead! is een jaarlijkse internationale beurs in het Duitse Bremen, waar jazzmuziek wordt gepromoot en verhandeld. In een gigantisch gebouw, zoiets als de RAI, staan stands uit meer dan 100 landen, tot en met Estland en Azerbeidjan. Het is een grote ontmoetingsplaats voor muzikanten, concertorganisatoren, platenmensen en  producers.


Op diverse podia treden jazzbandjes op, een van de leukste vonden wij het Duitse trio Elf. Dat speelde verrassende eigen composities met een harde funk-beat en liet het publiek aan het eind kiezen uit twee covers: van Kraftwerk of van de Duitse punkgroep Blink-182. Kraftwerk won.
Hoog in de lucht midden tussen de stands hing zomaar (?) een gigantisch portret van de grootste jazz-ster ever, Miles Davis

Voor ons was het absolute hoogtepunt het optreden tijdens de Clubnight in een keldertje bij het conservatorium van Bremen: onze eigen Ack van Rooyen met een prima band.
Ack van Rooyen bugel, Rob van Bavel piano, Jeroen Manders tenorsaxofoon, Erik Robaart bas en Wim Kegel drums.


87 is Ack van Rooyen nu, maar hij speelt nog altijd met warmte en creativiteit. Ook zijn repertoire is verre van gemakzuchtig: na zijn favoriete opener The Touch Of Your Lips waagde hij zich ook aan tamelijk onbekende composities van Kenny Wheeler en Niels-Henning Orsted Pedersen.
Het was een memorabele afsluiting van een mooi lang jazzweekend.Geen opmerkingen:

Een reactie posten