dinsdag 26 mei 2015

MORE WEST COAST JAZZ

Het festival van het Los Angeles Jazz Institute duurt 4 dagen, ieder jaar rond Memorial Day, het laatste weekend van mei.

Onze favoriete muzikant, tevens een groot raconteur, is Bobby Shew, trompet.
Hij speelde o.a. samen met Don Rader in het programma Portret of a Count, over de muziek van Conte Candoli, die nog in Nederland met Rein de Graaff speelde.










We zagen ook de legendarische soul-jazzpianist Les McCann (hier op keyboard), die voornamelijk medelijden wekte. Hij is fysiek nauwelijks meer tot spelen in staat. Zijn band produceerde nogal pretentieuze, dreunende deuntjes, waarbij de 16-jarige saxofonist Christopher Astoquillca als wonderkind werd geïntroduceerd, maar hij kon er niks van..



Wel serieus was de band die de Lighthouse All Stars vol. 3  - Evening in Paris -  naspeelde met o.a. Don Menza tenor, Scott Whitfield trombone, en Charlie Shoemaker vibrafoon. Zij vervulden de rollen van Bob Cooper, Frank Rosolino en Victor Feldman.




Op de laatste dag, zondag, eindelijk twee echte big bands:
de Lighthouse All Stars Big Band, met dirigent Carl Saunders, die ook de trompetsoli speelde, Ze voerden de suite 'Jazz Rolls Royce' van Bob Cooper uit.





Ter afsluiting van het festival voerde een big band onder leiding van Kim Richmond een serie composities van Bob Florence uit. Dit ter herinnering aan de club Concerts by the Sea in Redondo Beach, waar Howard Rumsey na het eind van zijn verbindtenis met de Lighthouse nog een tijd lang zijn activiteiten voortzette.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten