maandag 28 maart 2011

DINEREN IN DURBUY



Een weekend in de Ardennen.
Vrienden hadden ons een bijzonder restaurant in Durbuy aanbevolen:
Le Clos des Récollets.
We aten het Menu Gourmandise: vier gangen met wijn-arrangement.

De amuse: een cappuccino van tomaat in een klein kopje, selderie-room met Hollandse garnaaltjes in een hoog glaasje, en daarnaast een knapperig gebakken stukje pikante worst.

Het eerste voorgerecht was een 'taartje' van kreeft en mango met een saus van doperwtjes en wasabi.










Het tweede voorgerecht bestond uit twee in filodeeg gebakken langoustines, die rechtop stonden met een schijfje foie gras eronder.

Als hoofdschotel kregen we drie stukjes lamsfilet, gebakken in een plakje Ardenner ham, ook rechtop het bord gezet. Daarbij aardappelgratin-torentjes en een groentehapje.










Het toetje was carpaccio van ananas met citroensorbet en kokos-rum-schuim.





Het was een feest voor oog en tong, maar wel een beetje veel culi-kitsch.

Als contrast aten we op de terugweg weer gewoon bij Adam in Visé: carbonnade flamande met friet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten