vrijdag 11 augustus 2017

DUBBEL FEEST MET HET JOC



Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) bestaat twintig jaar. 
Dat werd gevierd met twee feestelijke concerten in het Amsterdamse Concertgebouw.





Op zaterdag 29 juli werd de honderdste geboortedag van Ella Fitzgerald herdacht met een prachtig concert waarbij de Amerikaanse zangeres Patti Austin songs bracht die Ella destijds gezongen heeft, zoals A Tisket, A Tasket, The Man I Love en How High The Moon.






Vooraf sprak Bert Vuijsje even namens het Nederlands Jazz Archief. De opnamen van Ella Fitzgerald in het Amsterdamse Concertgebouw uit 1957 en 1960 zijn door het NJA voor het eerst uitgebracht. De cd Ella Fitzgerald: 's Wonderful kreeg in de Volkskrant, NRC Handelsblad en De Telegraaf  5 sterren en is nu te koop.


 



Ella



Een dag later, zondag 30 juli, was er een  Jubileumfeest Onder Vrienden.















De vrienden zijn solisten met wie de orkestleden in de afgelopen twintig jaar een speciale band hebben opgebouwd, een generatie musici met wie zij geschiedenis hebben geschreven, maar ook een jonge generatie solisten met wie zij nieuwe wegen gaan inslaan.
Er werd ook nieuw werk gespeeld, soms gecomponeerd door orkestleden, zoals Martijn van Iterson.

De gastsolisten waren zangeres Madeline Bell, fluitist Ronald Snijders, zangeres Simin Tander, de altsaxofonisten Tineke Postma en Ben van Gelder, en gitarist Reinier Baas.

















De vaste dirigent van het JOC, de zwierige Amerikaan Dennis Mackrel, werd afgewisseld door Rob Horsting, die het JOC leidt bij de concerten in de zondagmiddagserie in Hotel Arena.
En bij dit jubileumconcert kon natuurlijk de oorspronkelijke dirigent Henk Meutgeert niet ontbreken.







































Het waren twee mooie memorabele avonden. Wij wensen het orkest nog een mooi verder leven toe.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten