donderdag 29 december 2011
DECEMBER FEEST- EN EETMAAND
December was dit jaar een echte feest- en eetmaand.
Het kerstdiner was zoals ieder jaar een grote uitdaging.
Het moest kindvriendelijk zijn voor de kleinkinderen, maar toch bijzonder en lekker voor de grote mensen, en liever geen wild (een nadrukkelijk verzoek).
Bovendien is het traditie om voor het kerstdiner het Limoges-servies te gebruiken.
Na de eenvoudige koude voorgerechtjes een warm tussengerecht: spinaziesoep met een eilandje van pompoenmousse.
Als hoofdgerecht ossobucco met pasta en groenten erbij.
En uiteraard een feestelijk Grand Dessert.
Naast de traditionele kerst-tulband met in rum geweekte vruchtjes (een alcoholvrije kinderversie ernaast) een witte kokospudding, verse mango, een frambozencoulis en een mangosaus. Zelfgebakken kokoskoekjes maken het compleet.
DECEMBER FEEST- EN EETMAAND
Op 21 december vierden we de tweede verjaardag van kleinzoon Samuel.
Oma Loes stond gezellig in de keuken. Ze had een feestelijke salade gemaakt.
Links: de salade is net gemaakt. Rechts: de salade is af.
De heerlijke mokkataart was van Arnold Cornelis.
DECEMBER FEEST- EN EETMAAND
Op 17 december een etentje voor Tom K. en Emma B. als return voor het superbe etentje dat zij een paar maanden geleden gaven.
Het menu was niet zo origineel, maar ik had mijn best gedaan op de vormgeving.
De zalmvis, salade caprese en salade Catalane met geroosterde paprika's en eitjes met ansjovismousse.
(Van de hoofdschotel hazenpeper met twee soorten puree even geen foto's).
Toe een citroenpudding en een chocoladetaart met daarbij frambozencoulis en zelfgebakken amandelkoekjes.
DECEMBER FEEST- EN EETMAAND
Bij het Sinterklaasfeest paste een kind-vriendelijk feestbuffet met o.a. worstebroodjes, een Griekse salade, een rijstsalade en een zalmvis.
Al op 30 november begon onze FEEST- EN EETMAAND met een diner voor een aantal vrienden die waren gekomen voor de reünie van de Haagse Zuiderpark HBS - de eindexamengroep van 1963.
Vooraf een salade van geroosterde paprika's met geitenkaas en walnoten, een schotel met gemarineerde courgette en salade caprese en mijn geliefde zalmvis.
Als groente bij de rollade broccoli- en pompoentimbaaltjes.
Het dessert een oud familierecept: rode appel-pudding.
Alle recepten zijn te vinden op mijn website.
www.mariannebernard.nl
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten