woensdag 18 augustus 2010

Bijna dood in de DDR


De laatste dag van een mooie week in Oost-Duitsland: Dresden, Leipzig en Weimar. Sie haben Glück gehabt, zeiden ze in de garage.
Onze auto maakte schokkerige bewegingen, er stonk iets en een voorwiel trok een beetje. Er bleek een veer gebroken, een stang verbogen, een band bijna afgescheurd en verbrand. Als we nog een eindje waren doorgereden, laat staan de Autobahn opgegaan, hadden we een gevaarlijk ongeluk gekregen, zeker een klapband.
Het rare is dat we een boordcomputer hebben die bij ieder wissewasje waarschuwt. 'Sensor defect', klinkt dan een zwoele stem.
Nu er echt groot onheil dreigde, ging geen enkel waarschuwingslampje branden en liet ook de geile mevrouw niets van zich horen. We hadden alleen onze eigen leken-intuïtie dat er iets niet klopte met onze ouwe trouwe Laguna.
Op de foto mijn man bij de Nissan die de vriendelijke DDR-garage ons een dag leende.

Links de Frauenkirche in Dresden, rechts Goethe en Schiller in Weimar.Tijdens onze vakantie in Dresden hebben we ook heerlijk gegeten.
Ons favoriete restaurant: Coselpalais, vlak bij de Frauenkirche, in een gebouw uit de 18e eeuw met een rijke geschiedenis.
Alles kwam op die prachtige borden uit de Medusa meets Versace-serie van Rosenthal.
Ook het heerlijke voorgerecht, tonijntartaat, een feest om te zien en te proeven.
Deze vitrine vol toetjes zag er onweerstaanbaar uit. Je moest wel een toetje uitkiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten