zondag 12 oktober 2014

ONTROERENDE CD VAN TAMARA EN CEES  Der eerste Nederlandstalige jazz-cd  Ik zei ja van zangeres Tamara Hoekwater en Cees Hamelink werd gepresenteerd.
  Samen met de  andere knappe mannen van het Bourgondisch Combo gaven ze een voorproefje op 3 oktober in de Amsterdamse Academische Club.     


  De CD is opgedragen aan Seija, de vrouw van Cees Hamelink, die vorig jaar overleed.


  Er staan louter Nederlandstalige nummers op, alle teksten zijn van de hand van Cees Hamelink, maar de muziek komt meestal uit het American Songbook.
  Alleen het eerste nummer Voor Seija is instrumentaal. 
  De teksten van de liedjes waren vaak zó raak, en de uitvoering door Tamara Hoekwater was zo doorleefd, dat je de ontroering onder het publiek kon voelen.

  Op de CD staan echte juweeltjes, zoals Vragen  (In the Wee Small Hours of the Morning), vertaald door Cees Hamelink tot:
  'In de uurtjes van de vroege ochtend  / als de wereld overal nog slaapt / dan dringt pas tot je door dat zij er niet meer is / en weet je weer hoe erg je haar nog mist'.
  Daar kan niemand droge ogen bij houden.

  Andere voorbeelden: Je moest het wel zijn - uiteraard It had to be you,  en  Of niet? Of niet? - That's All.  Cees Hamelink met zijn accordeon, Jacques Schols bas, en saxofonist Arthur Heuwekemeijer, die nooit zijn hoed af zet.  Een tevreden  glimlach van 'vader en dochter' - Cees' woorden.

   De CD is verkrijgbaar via www.bourgondischcombo.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten