vrijdag 24 augustus 2012

BERN-BERAAD IN DIASPORA - ZOMER 2012





Iedere maandag komt in Café Bern het 'Bern-beraad' bijeen.
We eten samen en discussiëren over de politiek, de laatste roddels en het leven zelf.


In augustus is Bern gesloten en dan zoekt Bern-beraad iedere week een andere locatie.


Onze laatste bijeenkomst was in het Italiaanse restaurant  Il Primo aan de Reguliersbreestraat.
Eerder waren we (zelfs twee keer)  in Restaurant Flo.
We begonnen de buiten-Bern periode bij Spaans restaurant Centra op de Lange Niezel.



We waren voor het eerst bij Il Primo en dat beviel zeer goed.
Alles smaakte voortreffelijk en de bediening was vlot, vriendelijk en attent.
We waren op de 9- van Johannes van Dam afgegaan en die bleek terecht gegeven.

Een beeld van onze voorgerechten:
Tricolore (avocado, mozarella, tomaat), Vitello tonnato, Bresaola, Funghi gorgonzola noci.





































Daarna aten we o.a.
Tagliatelle nero al scoglio (zie ook  foto boven),
Lasagne al gorgonzola,
Risotto di mare en
Scallopina alla parmigiana.









Risotto di mare
en
Scallopina alla parmigiana

 
















Ter afsluiting een voortreffelijke tiramisu
en een glaasje lemoncello.
We komen hier nog wel eens terug.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Het Bern-beraad was deze zomer twee keer in Restaurant Flo.
We komen hier graag vanwege de Fruits de mer en de typische Franse keuken.




De Terrine de foies de volaille,
de Terrine de fruits de mer
en de Escargots

































En de fantastische hoofdgerechten:
de Côte de boeuf met bearnaisesaus voor twee,
de gebakken kreeft met frites en mayonaise,















De rogvleugel met linzen
en de confit de canard.
















Het spreekt vanzelf dat we  iedere zomer minstens een keer in Flo eten.

------------------------------------------------------------------------

We begonnen dit jaar onze Bern-beraad in diaspora
in het Spaanse restaurant Centra op de Lange Niezel.













We aten hier verschillende vis combinaties

 
en een stoofschotel van kalfsvlees.













De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de meningen uiteen liepen.
De ambiance is helaas niet meer wat het geweest is.
Volgens de bediening is er niets veranderd,
maar wij herinneren ons een lawaaierige wit-betegelde ruimte.
Nu zaten we in een sombere bedompte pijpela.
Maar het eten smaakte als vanouds lekker en authentiek Spaans.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten