woensdag 22 juni 2011

DRIE WEKEN HOTEL CALIFORNIA



Een bijzondere en gevarieerde vakantie: jazz in Los Angeles, sneeuw boven op de bergen bij de sequoia's, hitte in Palm Springs, koelte in San Diego.
Op het LA Jazz Festival: pianist Rein de Graaff bij de trumpet summit met Bobby Shew en Valery Ponomarev.

Bijna altijd hebben we lekker gegeten. Soms verfijnd Italiaans (bij Al Dente in Palm Springs), soms een eenvoudige hamburger bij In-N-Out-Burger.












In het Sequoia National Park staan de grootste bomen ter wereld. Je kunt er prachtig wandelen, maar er lag nog flink wat sneeuw en het was erg koud.










Ik mocht het raampje van de auto niet opendraaien om de beer te fotograferen.




Het Amerikaanse eten kan uitstekend zijn: een superdikke steak voor hem, precies goed rood en sappig, en voor mij crab legs met een botersaus erbij - ze waren al doorgesneden dus je kon het warme krabvlees er zó uitscheppen.














In de eenvoudige lodge was een lunchbuffet ingericht. De lunch - alles voor 9,95 $ inclusief fris en koffie! - bestond uit soep, sandwich, salades, warm buffet en taart toe. Hier at ik het smerigste eten van de hele vakantie (niet op): avocado met suiker en vanillesmaak.







Het beste aten we in San Diego in het Italiaanse restaurant Arrivederci: voor Bert een lamsrack en voor mij Eggplant Parmezan.













In Palm Springs (eindelijk echt warm) bezochten we de jazzclub van (wijlen) jazz-zanger Mel Tormé. En natuurlijk is er de Frank Sinatra Drive.










Een onvergetelijke vakantie vol natuur, avontuur, rust en decadentie.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten